Kerneigenschappen

Er zijn een aantal kerneigenschappen die een Heyligers orgel uniek maken:

  • Analoge Heyligers klankkwaliteit.
  • Transparante toonvorming.
  • Conventionele navolgbare elektronica techniek.
  • Reparabel op component niveau.

Toonvorming

De toon van een Heyligers orgel is altijd analoog opgewekt en uitgefilterd. Door een goed uitgekiend en doordacht ontwerp ontstaat een transparante en zelfstandig klinkende voicing, welke jarenlang toonaangevend is geweest in de orgeltechniek. Nog steeds zijn er velen die de klank van een Heyligers orgel prefereren boven andere digitaal ontworpen instrumenten.

Duurzaamheid en kwaliteit

De materialen die bij het bouwen gebruikt werden zijn altijd van hoge kwaliteit geweest. Diverse essentiĆ«le materialen komen uit de pijporgelbouw, zoals klavieren en registers, die nog steeds leverbaar zijn. Ook de ‘conventionele’ elektronica componenten zijn leverbaar en/of vervangbaar. Dit maakt dat een Heyligers orgel de mens kan overleven, mits er van tijd tot tijd vakkundig onderhoud aan gepleegd wordt.

Bedrijfszekerheid

De Heyligers kerkorgels zijn uitermate doordacht opgebouwd. Door de diverse gescheiden van elkaar functionerende toonopwekkingen, versterkers, en power supplies, is het nagenoeg onmogelijk dat een Heyligers orgel geheel uitvalt. Tenzij uiteraard de netspanning het laat afweten. Dit komt echter in ons land zelden voor. De bedrijfszekerheid tijdens de kerkdienst is hierdoor gewaarborgd.
Naast het bewezen feit dat een Heyligers orgel niet storingsgevoelig is, blijft er altijd wel een gedeelte functioneren als er desondanks toch een defect optreed. De conventionele elektronica techniek welke is toegepast, is uitermate betrouwbaar en eenvoudig te onderhouden. Het is daarom zeer te overwegen om een oud Heyligers kerkorgel dat zich alreeds bewezen heeft, te restaureren of te reviseren of gewoon groot onderhoud aan te plegen.
Lees meer over restauratie.

Documentatie Onderdelen

Versterkers, generatie 1-3.

Toongenerators, generatie 1-3.

Toondelers, generatie 1-4.

Nieuw!

Frequentiedeler set Musitronics ter vervanging van 1 en 2